Kάντε κλικ! Ο Θεός έπλασε τη Λακωνία

Κυριακή, Μαρτίου 21, 2010

NEKTAPIA ΚΑΡΑΝΤΖΗ-Eνα αηδόνι της Λακωνίας


Η Νεκταρία Καραντζή, έχει την καταγωγή της από τα Βελανίδια Βοιών Λακωνίας. Δεν είναι μόνο από αυτό σημαντική για μάς, τους Λάκωνες. Για την όλη πορεία της μέχρι τώρα, είναι εξίσου σημαντική για όλους μας. Πρόκειται για ένα χαρισματικό και πολυτάλαντο πλάσμα, με διακρίσεις στον πνευματικό και μουσικό ελληνικό χώρο!
Διαβάζουμε στο βιογραφικό της , στη σελίδα της στο MySpace:

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με master στον Τομέα Ποινικού Δικαίου από τη Νομική Σχολή Αθηνών, είναι σήμερα υποψήφια διδάκτωρ, με ειδίκευση στα θέματα Ποινικής Προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων (δηλαδή θέματα που αφορούν σε παντός είδους καλλιτεχνικές δημιουργίες), με τα οποία και αποκλειστικά πλέον ασχολείται, σε ό, τι αφορά στο χώρο της Νομικής.

Αριστούχος με διάκριση από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ.Πειραιά, είναι ψάλτρια από τα 9 της χρόνια σε διάφορους ναούς, μεταξύ των οποίων ο Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Μαλακάσας, το Ι.Η. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Μήλεσι Ωρωπού (γνωστό ως μοναστήρι του Γέροντα Πορφυρίου) και ο Ι.Ν. Παναγίας "Ρόδον το Αμάραντον" στην Καλλίπολη Πειραιά, στον οποίο ψάλλει έως σήμερα. Στη βυζαντινή μουσική μαθήτευσε κυρίως κοντά στον πρωτοψάλτη και καθηγητή Β.Μ., φιλόλογο-θεολόγο κ. Δημήτρη Βερύκιο.
Από το 2004, συνεργάζεται μόνιμα, σε συναυλίες και δισκογραφία, με τον μεγάλο δάσκαλο της δημοτικής μας παράδοσης Χρόνη Αηδονίδη, στον οποίο μαθήτευσε στο παραδοσιακό τραγούδι Θράκης, Μ. Ασίας και Μακεδονίας.

Συνεργάζεται επίσης με τον συνθέτη Γιώργο Βούκανο, σε συναυλίες με έργα του και σε δισκογραφία. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής με τον Θάνο Πετράκη και την Ντίνα Γουδιώτη και ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου και δυτικής μουσικής.


Ομολογώ, ότι η φωνή της περνάει στην ψυχή μας και την κατευνάζει, την ηρεμεί απευθείας! Όσο για στα παραδοσιακά τραγούδια, είναι ξεσηκωτική!
Συγχαίρουμε την αγαπητή Νεκταρία και της ευχόμαστε πολλές διακρίσεις και στο μέλλον!
Μας κάνει υπερήφανους του Λάκωνες!
Ευχόμαστε πολύ γρήγορα να δοθεί και προσωπικό της cd στην κυκλοφορία. Θυμίζουμε ότι η δισκογραφική της παρουσία, (πληροφορίες musicheaven.gr) , υπάρχει σε συνεργασία κυρίως με τον "δάσκαλο" Χρόνη Αηδονίδη, παραδοσιακό τραγουδιστή και σε cd που εξέδωσε το Ησυχαστήριο Ι.Μεταμόρφωση του Σωτήρος, με βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους.

Ακούμε, λόγω και των ημερών, ένα κομμάτι -Σήμερον κρεμάται επί ξύλου- Βυζαντινής Μουσικής

Ετικέτες , ,


Πατήστε εδώ για τη συνέχεια...

Παρασκευή, Μαρτίου 12, 2010

Xιόνι ανοιξιάτικο στον Ταΰγετο


H φωτογραφία, είναι του πολυτάλαντου φίλου μας Θεόδωρου. Από την ανάβαση της ομάδας διάσωσης του Ε.Ο.Σ. στη Σπάρτη και τραβήχτηκε πρόσφατα, στις 8 Μαρτίου. Ήρθε μάλιστα, παρηγορητική!
Όχι μόνο για το χιόνι και το ωραίο τοπίο. Όχι μόνο για τη χαρά των παιδιών που συμμετείχαν.
Αλλά για τα ίδια τα νέα παιδιά που συμμετέχουν εθελοντικά σε κάτι συλλογικό και δημιουργικό, αντλώντας χαρά από την προσφορά τους.
Η είδηση και η φωτογραφίες λοιπόν , ήρθαν μετά την ανατριχιαστική είδηση για τους επιεικώς επιπόλαιους και αναίσθητους μείρακες, που άσκησαν "χωσία" σε κάποιους μετανάστες καίγοντας σπίτι ξεμόνι. Για τα παιδιά, που μας λύπησαν, γιατί αντί να βαρέσουν το γάϊδαρο καθώς λέει η παροιμία, χτύπησαν το σαμάρι. ..

Ο Ορειβατικός σύλλογος Σπάρτης λοιπόν, τηρεί στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας Εθελοντική ομάδα διάσωσης αλλά ας διαβάσουμε από τη σελίδα του:

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης έχει συγκροτήσει και διατηρεί Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης, ενταγμένη στον επίσημο σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας.
Την αξία της προσφοράς των εθελοντικών ομάδων στηρίζει εδώ και λίγα χρόνια η Πολιτεία, παραχωρώντας - κατά χρήση – εξοπλισμό για την υποστήριξη του έργου τους.

Πέραν, όμως, αυτού είναι επιτακτική η ανάγκη συνεχούς εκπαίδευσης των εθελοντών, ώστε να διατηρείται το απαιτούμενο επίπεδο ετοιμότητας.
Εθελοντές – εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές - αφιερώνουν μέρος του χρόνου τους για το σκοπό αυτό. Μαθήματα αναρριχητικών τεχνικών διάσωσης, Πρώτων Βοηθειών, επικοινωνιών κ.α. περιλαμβάνονται στον επαναλαμβανόμενο κύκλο εκπαίδευσης.


-Μπράβο παιδιά, άγετε ω Σπάρτας ευάνδρω!

Ετικέτες ,


Πατήστε εδώ για τη συνέχεια...

Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2010

Η Λακωνία στο Σύνταγμα,στην καρδιά της Αθήνας




Η Λακωνία παίρνει το μετρό για …Σύνταγμα. H πετυχημένη Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων,για 3η φορά, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από 1 έως 5 Μαρτίου 2010.

Η έκθεση διοργανώνεται από:
· τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας,
· την Τ.Ε.Δ.Κ. Λακωνίας,
· το Επιμελητήριο Λακωνίας και
· τη «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού».

Στην έκθεση παίρνουν μέρος επιχειρήσεις και παραγωγοί της Λακωνίας και γίνεται προβολή ΜΟΝΟ ΛΑΚΩΝΙΚΩΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ προϊόντων.

Πατήστε εδώ για τη συνέχεια...
>