Kάντε κλικ! Ο Θεός έπλασε τη Λακωνία

Τετάρτη, Απριλίου 21, 2010

Σαράντος Αντωνάκος, τέως Δήμαρχος Σπαρτιατών



Στα 73 του χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Σπάρτης ο τέως Δήμαρχος Σπαρτιατών Σαράντος Αντωνάκος.

Ο τέως Δήμαρχος διακομίστηκε επειγόντως την Δευτέρα το βράδυ 19 Απριλίου στο νοσοκομείο Σπάρτης με λοίμωξη του αναπνευστικού και λίγες ώρες μετά κατέληξε.

Η νεκρώσιμη ακολουθία του Σαράντου Αντωνάκου θα γίνει την Τετάρτη 21 Απριλίου στις 4 το απόγευμα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Σπάρτης και η ταφή θα γίνει στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Αμυκλών.

Πηγή Αpela To site της Λακωνίας.

O Σαράντος Αντωνάκος, σχετίζεται με μια γόνιμη περίοδο έκδοσης του περιοδικού μας ΛΑΚΩΝΙΚΑ, για το οποίο ήταν υπεύθυνος, πριν επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του τις Αμύκλες.
Ελαφρό το χώμα που θα τον σκεπάσει...

Ετικέτες


Πατήστε εδώ για τη συνέχεια...

Δευτέρα, Απριλίου 12, 2010

Τα ΛΑΚΩΝΙΚΑ της άνοιξης!


To περιοδικό ΛΑΚΩΝΙΚΑ, τεύχος 235 του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος 2010, κυκλοφόρησε πρόσφατα. Με εξώφυλλο ανοιξιάτικο εορτάσιμο. Με επίκαιρες ευχές και Πασχάλιο μήνυμα του Μητροπολίτη Μονεμβασίας κ.Ευσταθίου. Με ενδιαφέρουσα ύλη από σημαντικές λακωνικές πέννες.
Στεκόμαστε όμως και κοινοποιούμε μια σημαντική κατά τη γνώμη μας, ανακοίνωση-προκήρυξη του Συνδέσμου των εν Αττική Λακεδαιμονίων: για υποβολή επιστημονικής Μελέτης στην Ακαδημία Αθηνών, με έπαθλο χρηματικό.
Ο Σύνδεσμος ως διαχειριστής των εισοδημάτων ακινήτου του αειμνήστου Ηλία Σαρ.Κατσίχτη και σύμφωνα με τη δια διαθήκης εκφρασμένη επιθυμία του, διαθέτει για δεύτερη φορά, το ποσό των 6.000 ευρώ για την αθλοθέτηση βραβείου επιστημονικής μελέτης σχετικής με την ιστορία της Αρχαίας Σπάρτης.
Προτάθηκε λοιπόν και έγινε δεκτό από την Ακαδημία Αθηνών, το θέμα, " Η γυναίκα στην Αρχαία Σπάρτη". Η αρχική ημερομηνία υποβολής, παρατάθηκε, έως 30.4.2011, προκειμένου να συμμετάσχουν περισσότεροι στο διαγωνισμό.
Αξίζει η τιμή να στοιχειοθετήσει κανείς περισσότερα, πάνω στην ιστορία της ιδιαίτερης πατρίδας μας!

Ετικέτες


Πατήστε εδώ για τη συνέχεια...

Κυριακή, Απριλίου 04, 2010

Aνά(σ)ταση! Χριστός Ανέστη!



Χριστός Ανέστη φίλοι Λάκωνες και φιλολάκωνες!


Όσοι είχαμε την χαρά της Λαμπρής στον τόπο μας, χαρήκαμε αυτή τη στιγμή. Της ομόθυμης παρουσίας κλήρου και λαού, επισήμων, αρχών και απλών πολιτών.
Πόσο όμορφο είναι το αισιόδοξο αίσθημα ότι μπορούμε οι Λάκωνες να συνυπάρξουμε, πέρα από αξιώματα, επαγγέλματα, αντιλήψεις προσωπικές και πολιτικές. Στα εύκολα και τη χαρά αλλά ίσως και στα δύσκολα και σε πιθανή δοκιμασία. Nα μης μας το δώσει βέβαια αυτό ο Θεός..

Στην όμορφη ανοιξιάτικη πόλη μας, στα χωριά και τις εξοχές μας, η Λαμπρή, τιμήθηκε δεόντως. Ευωχούντες και ευωχούμενοι, τυπικά μετά τη 40ήμερη νηστεία, απολαύσαμε τα πασχαλινά αγαθά, τα κεράσματα και την ανάπαυλα.
Kαι του χρόνου!


Υ.Γ. το πιο πάνω βίντεο είναι από το κανάλι elladatvvideos's

Αντί κουλουριού με το κόκκινο αυγό, λαλάγγι μανιάτικο!

Ετικέτες


Πατήστε εδώ για τη συνέχεια...

Πέμπτη, Απριλίου 01, 2010

Tω Σταυρώ προσηλωθείς


Πορεία προς το θείον Πάθος σήμερα, σε όλες τις εκκλησιές της Ελλάδος και τις δικές μας στον τόπο μας. Από εκεί η φωτογραφία "της ημέρας" που δανειστήκαμε από τον Λακωνικό Τύπο.
Την τοπική εφημερίδα που γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα. Από την ύλη της, παραθέτουμε και το μικρό κειμενάκι, που ξεχωρίζουμε από το σχετικό άρθρο του φιλολόγου, κ. Π.Μηνακάκη:

"..Πως στ’ αλήθεια συμβαίνει μια πλημμυρίδα ανθρώπων να υποδέχεται το Μεσσία ανακράζοντας το «Ωσαννά» και μέσα σε τρεις ημέρες να κραυγάζει το «Σταύρωσον, σταύρωσον Αυτόν!». Είναι αυτό το φαινόμενο ένα ατράνταχτο αποδεικτικό στοιχείο για το «Ευμετάβολον του όχλου!».
Πως ο Πέτρος αρνείται τρεις φορές τον Κύριό του λιποψυχώντας και επαληθεύοντάς Τον στο «πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις απαρνησάσθω με!».
(..)Πως ένας από τους μαθητές Του, ο Ιούδας ο Ισκαριώτης, άνθρωπος φιλάργυρος έγινε αργυρώνητος προδότης και παρέδωσε στον Κήπο της Γεθσημανής το Διδάσκαλό του! Ο ίδιος ο Διδάσκαλος είχε απτά δείγματα του χαρακτήρα και συμπεριφοράς του «μαθητή» τού αυτού και προέβλεψε ότι αυτός θα τον πρόδιδε!
Η μαρτυρική πορεία προς τον Γολγοθά μάς αφήνει άναυδους, όταν στη διάρκεια αυτής ο Χριστός λοιδορείται, χλευάζεται και γίνεται «αντικείμενο» εμπτυσμών και ραπισμάτων".


Ακούμε πάλι ένα μαργαριταράκι, ένα κομμάτι από τα πολύτιμα με την αγγελική φωνή της Νεκταρίας "μας", της Νεκταρίας Καραντζή

-Καλή Ανάσταση σε όλους, εν Αττική αλλά και στη Λακωνία.

Ετικέτες ,


Πατήστε εδώ για τη συνέχεια...
>