Kάντε κλικ! Ο Θεός έπλασε τη Λακωνία

Σάββατο, Μαρτίου 26, 2011

Εθνική Υπερηφάνεια




Τα μικρά παιδιά..

"Τα μικρά παιδιά, τα μικρά παιδιά
που κρατούνε στο χέρι τους
σαν το μύλο το χάρτινο
τις ελπίδες μας "
,
που γράφει η Αρλέτα και τραγουδά.

Πως να μιλήσεις για παγκοσμιοποίηση και άμβλυση συνείδησης κοιτάζοντας τα μάτια αυτών των παιδιών... Περήφανα, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, απήγγειλαν ποιήματα και για μια στιγμή, ίσα με χρόνους, συνέγειραν το φρόνημα όλων στο μικρό χωριό του παππού μου, στο Παρόρι.
-Χρόνια πολλά Ελληνόπουλα, χρόνια πολλά Πατριώτες! Ευχόμαστε και του χρόνου!

@Eυχαριστούμε τον πρόεδρο, κ.Σταύρο Περγαντή που μας ενημερώνει και κρατά ζωντανή τη ρίζα μας!

Ετικέτες ,


Πατήστε εδώ για τη συνέχεια...

Πέμπτη, Μαρτίου 24, 2011

Eνα απόγευμα στη Σπάρτη

Δευτέρα, Μαρτίου 14, 2011

4η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων-Στάση Μετρο Σύνταγμα


Επαναλήφθηκε το επιτυχημένο εγχείρημα της Έκθεσης Λακωνικών Προϊόντων, από τους Παραγωγούς και τους δημιουργούς, στο σταθμό Μετρο, στην Πλ.Συντάγματος στην Αθήνα,από τις 9-13 Μαρτίου.

"..Το λάδι, η ελιά, το πορτοκάλι και τα άλλα τοπικά προϊόντα συνιστούν το ζωντανό παράδειγμα για την ανάπτυξη αυτού του τόπου, μα πάνω από όλα, αποτελούν τον πυρήνα της λακωνικής αλλά και μεσογειακής διατροφής.
Οι παραγωγοί του Δήμου Ευρώτα αλλά και ολόκληρης της Λακωνίας δίνουν και φέτος το δυναμικό "παρών" σε αυτή τη μεγάλη γιορτή, αναδεικνύοντας τα βιολογικά προϊόντα τους, την παράδοση, την ιστορία και τις ομορφιές του τόπου μας.
Ελπίζουμε ότι η έκθεση των λακωνικών προϊόντων θα μείνει και φέτος αξέχαστη, .."
είπε στην παρουσίασή του ο κ.Γρυπιώτης, του νέου Δήμου Ευρώτα.
Φέτος τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού», με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και τους Δήμους Σπάρτης, Ανατολικής Μάνης, Ελαφονήσου, Ευρώτα και Μονεμβασιάς.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν και να προμηθευτούν εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, κρασί, μέλι, παραδοσιακά ζυμαρικά και γλυκίσματα, παξιμάδια, χωριάτικο λουκάνικο και σύγκλινο, καπνιστή πέστροφα και σολομό, και πολλά άλλα εκλεκτά προϊόντα, που θυμίζουν Ταΰγετο και Πάρνωνα, από τα περίπτερα των εκθετών. Επίσης, για δεύτερη φορά, τα βιβλία και τις εκδόσεις της "Αδούλωτης Μάνης" και λοιπά Λακωνικά.
Συγχαίρουμε τους διοργανωτές, τον κ.Μανούσο Μανουσάκη, πρόεδρο της διοργανωτικής επιτροπής ιδιαίτερα και ευχόμαστε και του χρόνου!
Περισσότερα στο ρεπορτάζ του κ.Κωστιάνη στην Αpela.

Πατήστε εδώ για τη συνέχεια...

Στα χιόνια στα ψηλά βουνά


Η κατάκτηση της χιονισμένης κορυφής! Ο στόχος, ο μόχθος, η ικανοποίηση, η επίτευξη!
Τα παιδιά του ΕΟΣ στη Σπάρτη, έκαναν πάλι το θαύμα τους!
To video και η πληροφορία από τη σελίδα Νοtos Press.

Πατήστε εδώ για τη συνέχεια...
>