Kάντε κλικ! Ο Θεός έπλασε τη Λακωνία

Κυριακή, Ιανουαρίου 09, 2011

Καλή Χρονιά - Αγια Θεοφάνεια στο Παρόρι


Καλή Χρονιά αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες, μέλη του συμβουλίου των εν Αττική Λακεδαιμονίων, συμπατριώτες! Με υγεία και ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας..

Λάβαμε το δελτίο τύπου της ενορίας Παρορείου από τον Αγιασμό των Υδάτων τα Θεοφάνεια και με χαρά το αναδημοσιεύομε, καθώς και τις όμορφες φωτογραφίες! Και του Χρόνου! Με την ευκαιρία συγχαίρουμε τον πρόεδρο του τοπικου συμβουλίου κ.Σταύρο Περγαντή καθώς και τους συμβούλους, για τη συμμετοχή και την προβολή του όμορφου τόπου τους.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος τα θεοφάνεια στη Ενορία Παρορείου. Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία , και η τελετή του μεγάλου αγιασμού απο το Ιερέα π.Ηλία Λύρα, συνοδεία των Ιεροψαλτών Σαράντου Κουρτσούνη και Κωνσταντίνου Χριστέα.

Ο Αγιασμός των υδάτων έγινε στην όμορφη πλατεία του Κεράμου, εκεί που τρέχουν τα πολλά και κρύα νερά των πηγών του Παρορείου, προκαλώντας τη συγκίνηση των κατοίκων μεγαλύτερης ηλικίας ,που θυμήθηκαν στιγμές απο τα παλαιότερα χρόνια ,όταν έριχναν το σταυρό στο ποτάμι και στις πηγές του χωριού.
Τη τελετή παρακολούθησε σύσσωμο το τοπικό συμβούλιο Παρορείου με επικεφαλής το προεδρό του κ.Σταύρο Περεγαντή και τα μέλη κ..κ.Δήμητρα Μπεζεριάνου- Μακελλαράκη, και Δημήτριο Βύρη, καθώς και πλήθος κόσμου απο το χωριό και τη ευρύτερη περιοχή.

Ετικέτες ,

1 Comments:

Blogger Katerina ante portas said...

Xρόνια πολλά, Καλή Χρονιά!

11 Ιανουαρίου, 2011 16:24  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

>