Kάντε κλικ! Ο Θεός έπλασε τη Λακωνία

Πέμπτη, Απριλίου 01, 2010

Tω Σταυρώ προσηλωθείς


Πορεία προς το θείον Πάθος σήμερα, σε όλες τις εκκλησιές της Ελλάδος και τις δικές μας στον τόπο μας. Από εκεί η φωτογραφία "της ημέρας" που δανειστήκαμε από τον Λακωνικό Τύπο.
Την τοπική εφημερίδα που γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα. Από την ύλη της, παραθέτουμε και το μικρό κειμενάκι, που ξεχωρίζουμε από το σχετικό άρθρο του φιλολόγου, κ. Π.Μηνακάκη:

"..Πως στ’ αλήθεια συμβαίνει μια πλημμυρίδα ανθρώπων να υποδέχεται το Μεσσία ανακράζοντας το «Ωσαννά» και μέσα σε τρεις ημέρες να κραυγάζει το «Σταύρωσον, σταύρωσον Αυτόν!». Είναι αυτό το φαινόμενο ένα ατράνταχτο αποδεικτικό στοιχείο για το «Ευμετάβολον του όχλου!».
Πως ο Πέτρος αρνείται τρεις φορές τον Κύριό του λιποψυχώντας και επαληθεύοντάς Τον στο «πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις απαρνησάσθω με!».
(..)Πως ένας από τους μαθητές Του, ο Ιούδας ο Ισκαριώτης, άνθρωπος φιλάργυρος έγινε αργυρώνητος προδότης και παρέδωσε στον Κήπο της Γεθσημανής το Διδάσκαλό του! Ο ίδιος ο Διδάσκαλος είχε απτά δείγματα του χαρακτήρα και συμπεριφοράς του «μαθητή» τού αυτού και προέβλεψε ότι αυτός θα τον πρόδιδε!
Η μαρτυρική πορεία προς τον Γολγοθά μάς αφήνει άναυδους, όταν στη διάρκεια αυτής ο Χριστός λοιδορείται, χλευάζεται και γίνεται «αντικείμενο» εμπτυσμών και ραπισμάτων".


Ακούμε πάλι ένα μαργαριταράκι, ένα κομμάτι από τα πολύτιμα με την αγγελική φωνή της Νεκταρίας "μας", της Νεκταρίας Καραντζή

-Καλή Ανάσταση σε όλους, εν Αττική αλλά και στη Λακωνία.

Ετικέτες ,

>