Kάντε κλικ! Ο Θεός έπλασε τη Λακωνία

Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2010

Μπράβο στρατιώτες! Λεβέντες!


Mε υπερηφάνεια διαβάσαμε στον ημερήσιο τύπο αλλά και στη διάδοση των λοιπών Μ.Μ.Ε. την είδηση ότι οι τρείς εντεταλμένοι στρατιώτες φρουροί στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, δεν εγκατέλειψαν την θέση τους,τη νύχτα στις 9/1/10, ακόμα και με την απειλή κατά της ζωής τους. Αφού ένας Έλληνας τόλμησε και μπόρεσε να σηκώσει ανάστημα στα "άνθη του κακού", οι ελπίδες δεν χάθηκαν, ό λ ο ι οι Έλληνες μπορούμε να προασπίσουμε ότι συμβολίζει πατρίδα και θυσίες προγόνων. Aν χρειαστεί, την ίδια την πατρίδα, το Έθνος τελικά.
Με μεγαλύτερη περηφάνεια διαπιστώσαμε ότι ανάμεσα στους τρεις, τον Μάριο Θεοδώρου (στρατιώτη-παρατηρητή στο Μ.Α.Σ) από τη Λειβαδιά, Βασίλειο Βερνίκο (στρατιώτη-σκοπό στο Μ.Α.Σ.) από τη Νάξο, είναι και ο Ιωάννης Ανδρεάκος (στρατιώτης-σκοπός στο Μ.Α.Σ.) από την Ελιά Μάνης!
Εγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ.Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τους συνεχάρη και δήλωσε:
«Θερμά συγχαρητήρια για την αφοσίωσή σας στο καθήκον. Μπράβο σας. Δώσατε ένα μήνυμα που, επαναλαμβάνω, ότι στα δύσκολα φαίνεται η ψυχή του Έλληνα», και πρόσθεσε:

«Είστε λεβέντες. Και καλοί πολίτες. Γιατί είμαι βέβαιος ότι θα είστε και καλοί πολίτες».

Συγχαίρουμε εγκάρδια και εμείς τους Λεβέντες! Ιδιαίτερα τον συμπατριώτη μας και τους γονείς του, που πέρασαν στην ψυχή του παιδιού τους τέτοια ευγενικά αισθήματα και γενναιότητα.

Πηγή: Ιστολόγιο
Εφημερίδα Καθημερινή .

Ετικέτες ,

2 Comments:

Blogger Katerina ante portas said...

Τί τιμή στο παληκάρι, όταν πρώτο στη φωτιά
σκοτωθεί για την πατρίδα με τη σπάθα στη δεξιά"..
Αυτό δεν έγραψε ο Τυρταίος για τους νεαρούς Σπαρτιάτες πολεμιστές;
Αυτή η αξία λοιπόν, βαθιά ριζωμένη στην ψυχή μας, έκανε και τον συμπατριώτη μας Ιωάννη Ανδρεάκο, να αντισταθεί στα εφήμερα, να γίνει ένας μικρός ήρως!
Συγχαρητήρια, σε αυτόν και τους γονείς του, συγχαρητήρια και στους συστρατιώτες του.

25 Ιανουαρίου, 2010 17:25  
Blogger Πανος Βλαχος said...

Σαν Σπαρτιατης ειμαι ακομα πιο υπερηφανος για τον συμπατριωτη μου ο οποιος σαν αξιος απογονος του Λεωνιδα εμεινε στο ποστο του "τοις κεινων ρημασι πειθομενος"

12 Φεβρουαρίου, 2010 21:42  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

>