Kάντε κλικ! Ο Θεός έπλασε τη Λακωνία

Σάββατο, Ιουνίου 13, 2009

Συγκοινωνία αλλά ..

και διαδικτυακή επικοινωνία στη Λακωνία, με την επιλεκτική διάκρισηδημιουργικής φαντασίας, ανάμεσα στα λακωνικά blogs! Στο θέμα μας τώρα,

Ποιοί άραγε πρόλαβαν αυτό το εικονιζόμενο μέσο συγκοινωνίας στο Νομό μας; Είναι άραγε η Καλλιθέα, πρώην Ζαραφώνα Λακωνίας ή εννοείται στην ταμπέλα η Καλλιθέα στην..Αθήνα;
Επώδυνος τρόπος πάντως μετακίνησης.. Στρίμωγμα μυρίζομαι.. Είπα "μυρίζομαι"; Φαντάζεστε τις ..μυρωδιές σε ένα τέτοιο μέσον; Τη βενζίνη ή το πετρέλαιο από το ρεζερβουάρ, την καθισμένη μυρωδιά εμετού, τις σακκούλες τις χάρτινες, την ανθρώπινη αποφορά..
Η Λακωνία σήμερα όμως, διαθέτει ένα άριστο στόλο λεωφορείων για την επικοινωνία με τα χωριά της, τους όμορους νομούς και την Αθήνα. Βλέπετε ακόμα περιμένουμε το..τραίνο! Αυτό που οι διάφοροι πολιτικάντηδες κατά καιρούς υπόσχονταν στον νομό τα τελευταία 100 έτη!
Ανοίγει όμως ο νέος δρόμος από Μεγαλόπολη και φίλοι μας είπαν ότι είναι ωραίος.
Ακόμα περιμένουμε βέβαια και επικοινωνία με αεροπλάνο, που κάθε μικρό νησάκι διαθέτει και διαμόρφωση του παρόντος αεροδρομίου.. Αν και ο Νομός διαθέτει σημαντικούς τουριστικούς πόλους έλξης και μάλιστα όχι ευκαιριακών τουριστών, αλλά εκείνων που θα προσεγγίσουν με ενδιαφέρον ιστορικό το χώρο, εκείνων που εκτιμούν το χαμένο χρόνο, κάποιοι παραβλέπουν την επένδυση σε ένα τέτοιο σημαντικό έργο.. Κάποιοι, εντεταλμένοι από την ψήφο του λαού για τούτο, το ξεχνούν..
Λέγεται μάλιστα ότι ο δωρητής -Ίδρυμα Νιάρχου- υπαναχώρησε στη δημιουργία Μεγάρου Μουσικής στην πόλη που είχε παράδοση στα Ωδεία, τις χορωδίες και φιλαρμονική, επειδή δεν υπήρχε και δεν προβλεπόταν η συγκεκριμένη υποδομή.
Όσο για τους συμπατριώτες Σπαρτιάτες, διαθέτουν σίγουρα στην οικογένεια πάνω από ένα αυτοκίνητο, ώστε έτσι να εξηγείται η κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της πόλης, που άνετα θα μπορούσε κανείς να την περπατήσει.

-Τη φωτογραφία την οφείλουμε στη φίλη Πηνελόπη, που ευχαριστούμε θερμά.

Ετικέτες ,

>