Kάντε κλικ! Ο Θεός έπλασε τη Λακωνία

Τετάρτη, Ιανουαρίου 27, 2010

Κοπή βασιλόπιτας στο Παρόρι-Μυστρά


Στο αγαπημένο χωριό του παππού μου το Παρόρι, πολλά και σπουδαία γίνονται στη μικρή αρραγή κοινότητά του. Ο νέος πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Σταύρος Περγαντής, καθηγητής, πρωτοστατεί σε διάφορες εκδηλώσεις που συσφίγγουν τους δεσμούς των κατοίκων.
Έτσι ετοίμασαν επίσκεψη - ξενάγηση στο νέο μουσείο της Ακρόπολης, μικρή εκδρομή, χωρίς χρηματική συμμετοχή των κατοίκων. Πρώτη φορά επίσης, οργανώθηκε στα νερά, στον περίφημο Κέραμο την πλατεία του χωριού, αγιασμός των υδάτων μετά την σχετική ακολουθία στον κεντρικό Ναό, του αγ.Νικολάου.

Μία ακόμα εκδήλωση, ήταν η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας με την παρουσία των ιερέων Παρορίου και Μυστρά, π. Ηλ.Λύρα και π.Λ.Σκάγκου αντίστοιχα καθώς και μελών του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Μυστρά, του αντιδημάρχουκ. Χ.Μπουγάδη, του δημ.σύμβουλου κ.Π.Μανωλάκου.
Στη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης, που έλαβε χώρα στο κέντρο Στελλάκου, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε πρόσωπα που είχαν προσφέρει στο Παρόρι από όποια θέση και αν είχαν υπηρετήσει. Ανάμεσά τους, ο εφημέριος Παρορείου, π. Ευθύμιος Ντελής ,ο τέως Δήμαρχος Μυστρά Νικόλαος Βαχαβιώλος, και οι τέως Πρόεδροι Παρορείου, Παναγιώτης Σαμπανίδης, Νικόλαος Μακελλαράκης , Επαμεινώνδας Διαμαντάκος και Ιωάννης Αλεξανδράκης.

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία και με το φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας του Παρορείου όπου τα έσοδα θα πάνε για φιλανθρωπικό σκοπό.

Καλή χρονιά στον αγαπημένο τόπο και τους κατοίκους του!

Ιωάννα Μ.

Ετικέτες

>