Kάντε κλικ! Ο Θεός έπλασε τη Λακωνία

Παρασκευή, Μαρτίου 12, 2010

Xιόνι ανοιξιάτικο στον Ταΰγετο


H φωτογραφία, είναι του πολυτάλαντου φίλου μας Θεόδωρου. Από την ανάβαση της ομάδας διάσωσης του Ε.Ο.Σ. στη Σπάρτη και τραβήχτηκε πρόσφατα, στις 8 Μαρτίου. Ήρθε μάλιστα, παρηγορητική!
Όχι μόνο για το χιόνι και το ωραίο τοπίο. Όχι μόνο για τη χαρά των παιδιών που συμμετείχαν.
Αλλά για τα ίδια τα νέα παιδιά που συμμετέχουν εθελοντικά σε κάτι συλλογικό και δημιουργικό, αντλώντας χαρά από την προσφορά τους.
Η είδηση και η φωτογραφίες λοιπόν , ήρθαν μετά την ανατριχιαστική είδηση για τους επιεικώς επιπόλαιους και αναίσθητους μείρακες, που άσκησαν "χωσία" σε κάποιους μετανάστες καίγοντας σπίτι ξεμόνι. Για τα παιδιά, που μας λύπησαν, γιατί αντί να βαρέσουν το γάϊδαρο καθώς λέει η παροιμία, χτύπησαν το σαμάρι. ..

Ο Ορειβατικός σύλλογος Σπάρτης λοιπόν, τηρεί στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας Εθελοντική ομάδα διάσωσης αλλά ας διαβάσουμε από τη σελίδα του:

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης έχει συγκροτήσει και διατηρεί Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης, ενταγμένη στον επίσημο σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας.
Την αξία της προσφοράς των εθελοντικών ομάδων στηρίζει εδώ και λίγα χρόνια η Πολιτεία, παραχωρώντας - κατά χρήση – εξοπλισμό για την υποστήριξη του έργου τους.

Πέραν, όμως, αυτού είναι επιτακτική η ανάγκη συνεχούς εκπαίδευσης των εθελοντών, ώστε να διατηρείται το απαιτούμενο επίπεδο ετοιμότητας.
Εθελοντές – εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές - αφιερώνουν μέρος του χρόνου τους για το σκοπό αυτό. Μαθήματα αναρριχητικών τεχνικών διάσωσης, Πρώτων Βοηθειών, επικοινωνιών κ.α. περιλαμβάνονται στον επαναλαμβανόμενο κύκλο εκπαίδευσης.


-Μπράβο παιδιά, άγετε ω Σπάρτας ευάνδρω!

Ετικέτες ,

>