Kάντε κλικ! Ο Θεός έπλασε τη Λακωνία

Παρασκευή, Ιουνίου 16, 2006

Έκθεση Φωτογραφίας Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης



Στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη – Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης – εγκαινιάστηκε, την Παρασκευή, 9 Ιουνίου, έκθεση φωτογραφίας της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης με τίτλο, Νερό: Κυρίαρχο στοιχείο ζωής.

Την έκθεση παρουσίασε η επιμελήτρια δρ. Γεωργία Κακούρου-Χρόνη, η οποία τόνισε τη σημασία του θέματος, αφού στο νερό αφιερώνεται και ο επίσημος εορτασμός της UNESKO.
Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο, ο βουλευτής Λακωνίας Αθανάσιος Δαβάκης, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν.Α.Λ., Γεώργιος Βλάχος, και ο πρώην Δήμαρχος Σπάρτης, Δημοσθένης Ματάλας. Και οι τρεις ομιλητές επαίνεσαν με ενθουσιασμό την προσπάθεια των μελών της Λέσχης Φωτογραφίας, αλλά και τη συνεργασία της Πινακοθήκης και της Λέσχης.

Τέλος, ως εκπρόσωπος των μελών της Λέσχης, μίλησε ο Πρόεδρος, Γρηγόρης Τσαγγούρης, ο οποίος είπε τα εξής:

«Εκ μέρους όλων των μελών της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης σας καλωσορίζω στην ετήσια έκθεσή μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέτος η έκθεσή μας φιλοξενείται στο χώρο της Κουμανταρείου Πινακοθήκη Σπάρτης (που αποτελεί παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης), ένα χώρο ο οποίος παραχωρείται σε φτασμένους καλλιτέχνες γνωστούς στην Ελλάδα και όχι μόνο. Γι αυτό και είναι τιμή για εμάς που σήμερα και για παραπάνω από 1,5 μήνα ο χώρος θα είναι γεμάτος με δικές μας φωτογραφίες και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο την κ. Λαμπράκη και την κ. Γεωργία Κακούρου-Χρόνη, που δέχθηκαν το αίτημά μας για παραχώρηση της αίθουσας.
Η φετινή έκθεση αποτελεί μια πρώτη προσέγγιση σε ένα μεγάλο θέμα που πάντα είναι επίκαιρο. Το νερό. «Νερό κυρίαρχο στοιχείο ζωής». Ένα στοιχείο που ενώ καλύπτει τα 2/3 της επιφάνειας της γης σε κάποιες περιοχές υπάρχει σε αφθονία και σε κάποιες άλλες είναι είδος πολυτελείας. Ένα αγαθό απαραίτητο τόσο για την κάλυψη των βιολογικών μας αναγκών όσο και για την ψυχαγωγία μας. Με λίγα λόγια πολύτιμο.
Στόχος μας, πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα των φωτογραφιών μας, είναι να ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας και να συμβάλλουμε στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την επάρκεια και την ποιότητα του νερού που θα έχει ως συνέπεια τη συνέχιση της ζωής στη γη και στην παρουσίαση και στο μέλλον τέτοιων εικόνων όπως αυτές που υπάρχουν απόψε εδώ.
Σας ευχαριστούμε που είσαστε απόψε μαζί μας και θα θέλαμε να ακούσουμε τη γνώμη σας για την έκθεσή μας η οποία είναι σημαντική για εμάς».

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν πολλές φίλες και φίλοι της Πινακοθήκης και της Λέσχης και εκφράστηκαν πολύ κολακευτικά για την έκθεση. Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα απέστηλαν οι βουλευτές Λακωνίας, Παναγιώτης Σκανδαλάκης και Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως το τέλος Ιουλίου.
Τηλέφωνα της Πινακοθήκης: 27310 81 557 και 27310 81 822


Συντάκτης κειμένου: Γεωργία Κακούρου_Χρόνη

3 Comments:

Blogger Katerina ante portas said...

Συγχαρητήρια στη Λέσχη που εκπροσωπεί επάξια τις καλλιτεχνικές ανησυχίες των Σπαρτιατών και στην κυρία Κακούρου Χρόνη που την οργάνωσε!

Μας κάνετε περήφανους!

24 Ιουνίου, 2006 20:25  
Anonymous Ανώνυμος said...

Xsiretismata apo ti Rodo! Skeftome ti tha borouse na organosei i Laconia sto mesaioniko Mistra kai anarotiemai giati mono sti Rodo exoun axiopiisimes idees touristika..

29 Ιουλίου, 2006 13:22  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ti egine...stamatisate?

05 Φεβρουαρίου, 2009 00:45  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

>