Kάντε κλικ! Ο Θεός έπλασε τη Λακωνία

Τετάρτη, Οκτωβρίου 03, 2007

Επέτειος, δραστηριότητες τμήματος


Η εκδήλωση που εξελίσσεται καθώς βλέπετε τις φωτογραφίες αριστερά και δεξιά, είναι από τη δραστηριότητα του τμήματος μας.

Το Τμήμα Νέων του Συνδέσμου μας ξεκίνησε να οργανώνεται μέσα στο 2006 και κλείνει ήδη ένα χρόνο παρουσίας πλέον. Δημιουργήθηκε με την παρότρυνση όλων των μελών και των φίλων του Συνδέσμου και την ιδιαίτερη φροντίδα του προέδρου μας προκειμένου να μπει «νέο αίμα» που θα υποστηρίξει αλλά και θα συνεχίσει το έργο του. Έτσι σήμερα το τμήμα μας, αποτελείται από νέους επιστήμονες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε διαφορετικούς κλάδους μοιράζονται όμως ένα κοινό στοιχείο: αγάπη τους για τις Λακωνικές τους ρίζες και τη διάθεση για τα προσφορά στον τόπο μας!
Η πρώτη επίσημη εκδήλωσή μας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 08.09.2007 στο Ίδρυμα περιθάλψεως χρονίως πασχόντων «Άγιος Παντελεήμων», που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ι. Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.
Επιλέξαμε το συγκεκριμένο χώρο για να αρχίσουμε τη «δράση» μας (λόγω του εξαιρετικής σημασίας έργου που προσφέρει στους συνανθρώπους μας αλλά και ) γιατί σαν νέοι, πιστεύουμε ότι σε μια εποχή που θριαμβεύει ο ατομισμός, το προσωπικό συμφέρον η υπεραφθονία και ο απόλυτος υλισμός. Εμείς μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να κοιτάξουμε τον διπλανό μας, να κάνουμε προτεραιότητα τις ανάγκες του άλλου και να γίνουμε «πλούσιοι» μαζεύοντας χαμόγελα και αγάπη.
Η θεατρική ομάδα από το εργαστήρι «Κόκκινη κλωστή», επιλέχθηκε για να παρουσιάσει σε 24 τροφίμους του ιδρύματος τον διασκευασμένο μύθο του Αισώπου «το ποντίκι και το Λιοντάρι», σε διαδραστική μορφή, όπου τα άτομα που παρακολουθούν, καλούνται να αλληλεπιδράσουν με τα πρόσωπα της ιστορίας που ενσαρκώνουν οι παιδαγωγοί.
Στη συνέχεια ακολούθησε μια σειρά θεατρικών παιχνιδιών στα οποία συμμετείχαμε όλοι μαζί – οι τρόφιμοι, η θεατρική ομάδα, τα μέλη του τμήματός μας που ήταν εκεί και οι υπεύθυνοι των τροφίμων (ψυχολόγος και κοινωνικοί Λειτουργοί). Η απασχόληση των τροφίμων ολοκληρώθηκε με κατασκευή έργων από πηλό και φυσικά.. χορό!

Αξίζει να μοιραστούμε μια από τις πολλές στιγμές που ζήσαμε εκείνη την ημέρα: Ο 8χρονος Γιώργος που βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, συμμετείχε σε ένα από τα θεατρικά παιχνίδια και όταν στα πλαίσια του παιχνιδιού «έφτιαξε» με την παιδαγωγό μια «φανταστική καροτόπιτα» αρνήθηκε να την «φάει» μόνος του, γιατί ήθελε να την μοιραστεί με τους φίλους του που δεν ήταν άλλοι από τους υπόλοιπους τροφίμους που βρίσκονταν στην αίθουσα. Το παιδί λοιπόν πολύ φυσικά, κάλεσε όλους τους φίλους του επάνω στη σκηνή, κάνοντας την πιο ευχάριστη ανατροπή!
Μετά από δύο ώρες γεμάτες θέατρο παιχνίδι, γέλιο, δημιουργία αλλά και συγκίνηση, αποχαιρετήσαμε τους φίλους μας, γιατί έγιναν φίλοι μας και υποσχεθήκαμε να μην αργήσουμε να ξαναπεράσουμε για να τους δούμε.
Σε αυτό το σημείο, οι πέντε εκπρόσωποι του τμήματός μας, (Αγγελίνα Μιχαήλ, Αμάντα Πραχάλη, Γιάννης Χιώτης, Μαρία Κομνηνού, Νίκος Δρούσιας), θα θέλαμε ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε για τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία μας στο χώρο του Ιδρύματος, τον διευθυντή του π. Ιωάννη Πορφύρη, που ήταν παρών με την οικογένειά του και την κυρία Αγγελική Σουρλή, ψυχολόγο αλλά και όλο το άξιο προσωπικό του Ιδρύματος.
Τέλος ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Μπεκιάρη, για την υποστήριξή του στην υλοποίηση του εγχειρήματός μας.

Αγγελίνα Μιχαήλ

Υπεύθυνη Τμήματος Νέων Συνδέσμου



*(Αίσωπος)

Ετικέτες ,

2 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Συγχαρητήρια, πάντα τέτοια, με στόχους ευγενικούς.

04 Οκτωβρίου, 2007 18:25  
Blogger Lakonika said...

Ευχαριστούμε ανώνυμε, πάντα στοχεύουμε τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι! ;)

18 Οκτωβρίου, 2007 18:15  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

>