Kάντε κλικ! Ο Θεός έπλασε τη Λακωνία

Τρίτη, Ιουλίου 03, 2007

Καλοκαίρι και τοπικές γιορτές


Την Παναγία τη Λαγκαδιώτισσα τίμησε η παρουσία του μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ.Ευσταθίου.

H Παναγία, στο μικρό σπηλαιώδη ναό, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το χωριό Παρόρι του δήμου Μυστρά. Η διαδρομή, μονοπάτι δίπλα στο ποτάμι που κυλά στο φαράγγι από τις πηγές που δίνουν τα νερά του Παροριού έως το ίδιο το γραφικό χωριό, είναι πανέμορφη.

Ενδημικά είδη, φυτά, κάνουν εκτός από τους ήχους του νερού, σπάνια την πεζοπορία.
Γνωστή σε όλα τα οδοιπορικά των ξένων ιστολογίων και διαδικτυακών τόπων, που δίνουν στοιχεία πεζοπορικών διαδρομών ως Virgin Mary of the Gorge, σηματοδοτεί τις διαδρομές στον Ταΰγετο και εκείνη του Ε04. Εορτάζει στις 2 Ιουλίου, εορτή κατάθεσης της Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου στην μονή των Βλαχερνών της Κωνσταντινουπόλεως και σχετίζεται με την παρουσία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον συγκεκριμένο σπηλαιώδη ναό, λίγο πριν φύγει από το δεσποτάτο του Μυστρά για την Κωνσταντινούπολη.


Η Λειτουργία και η απλή μετά από αυτή σύναξη, οργανώθηκε από τους άοκνους και δραστήριους επιτρόπους, (χαίρε Σταύρο Περγαντή, Ευστρ.Γορανίτη).
Με την ευκαιρία, το Τμήμα Νέων, ευχαριστεί θερμά τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.Ευστάθιο, για το μήνυμα και τις ευχές του και τον βεβαιώνει ότι θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του.

Ετικέτες , , , ,

>