Kάντε κλικ! Ο Θεός έπλασε τη Λακωνία

Δευτέρα, Απριλίου 23, 2007

Άνοιξη - τα νέα μας


Σφύζει ζωή η φύση γύρω, όπου σώζεται από ανθρώπινη επέμβαση και μπετόν. Ο Μάης μας έρχεται και καλό θα ήταν να προγραμματίσουμε σύντομες επισκέψεις στις όμορφες μικρές πολιτείας της πατρίδας μας.

Κυκλοφόρησε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΛΑΚΩΝΙΚΑ, που εκδίδει ο
Σύνδεσμός μας με πολύ ενδιαφέροντα θέματα και ειδήσεις. Γίνεται αναφορά στις βραβεύσεις των αριστούχων νέων Λακώνων και παρατίθεται ο χαιρετισμός εκ μέρους του Τμήματος από την κ.Αδαμαντία Πράχαλη:

Από την αρχαία εποχή έως σήμερα οι Σπαρτιάτες έχουν αποδείξει μέσα από την ιστορία τους, ότι κάνουν πράξη το ρητό ¨Νους υγιής εν σώματι υγιές" συνδυάζοντας πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πνευματική καλλιέργεια με τη σωματική δύναμη και ομορφιά.
Ειδικά στην εποχή μας, οι Λάκωνες αρκετοί εκ των οποίων ζουν πλέον μακριά από τον τόπο καταγωγής τους, φροντίζουν να διακρίνονται, ειδικά στις τέχνες και στα γράμματα και να διαφημίζουν τον νομό μας. Αυτούς ακριβώς επιβράβευσε και φέτος, για μία ακόμη χρονιά, ο "Σύλλογος των εν Αττική Λακεδαιμονίων" κατά την ετήσια κοπή της πίτας του, τιμώντας νέους Λάκωνες που πρώτευσαν κατά την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο, αλλά και κατά την απόκτηση του πτυχίου τους, όπως και εκείνους που απέκτησαν μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο σπουδών.
Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αναγνώρισης της προσπάθειας δίνουν σε όλους εμάς τους νέους το κίνητρο να ανεβάσουμε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά και να αγωνιστούμε προκειμένου να προαγάγουμε το "πνεύμα" και όχι μόνο το σώμα, κατά το μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, ως νέοι Λακε..δαιμόνιοι, χαιρόμαστε διπλά που αισθανόμαστε ότι ένας Σύλλογος με τόση ιστορία και βαρύτητα, όπως αυτός των εν Αττική Λακεδαιμονίων, μας υπολογίζει και πιστεύει σ' εμάς, θεωρώντας μας άξιους συνεχιστές της ιστορίας των Λακώνων.
Ελπίζουμε δε από την πλευρά μας να φανούμε αντάξιοι και υποσχόμαστε να δίνουμε το παρόν σε τέτοιες εκδηλώσεις όπου θα βλέπουμε άξια άτομα της γενιάς μας να επιβραβεύονται και να ενθαρρύνονται με αυτόν τον τρόπο.


Θα συγχαρούμε και από εδώ τους βραβευθέντες νέους αριστούχους,
Κυριακή Περιμένη του Νικ., Βασίλειο Βασιλειάδη του Ναπ., Κωνσταντίνο-Γεώργ. Καλφαρέντζο του Βασ., Δημήτριο Σιόχο του Νικ., Βασιλική-Μαρ. Μακελλαράκη του Σπ., Ανδρέα Βολτή του Αν., Ναταλία Γκιαούρη του Παν., Γεωργία Κυριακοπούλου του Περ., Νίκη Βέργαδου του Διον. Αιέν αριστεύειν!

Θα συγχαρούμε επίσης θερμά το Στρατή Παν. Θωμόπουλο, μέλος της Νεολαίας μας και παλαιότερα βραβευμένο από το σύνδεσμο ως νέα διδάκτορα, γοα τους γάμους του με την εκλεκτή του Βίβιαν Κ. Τούλια. Βίο ανθόσπαρτο παιδιά, στις χαρές μας οι ελεύθεροι!!

Ετικέτες , ,

1 Comments:

Blogger Lorelei Am Rhein said...

Καλησπέρα!
Καλό μήνα!
:-))

03 Μαΐου, 2007 15:37  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

>