Kάντε κλικ! Ο Θεός έπλασε τη Λακωνία

Κυριακή, Απριλίου 20, 2008

Ποδηλάτρεις και στη Σπάρτη-event 13-4-08

Aφετηρία και τερματισμός, η ιστορική κεντρική πλατεία της Σπάρτης. Το γεγονός, ήταν μια πρωτοβουλία του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου, που δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα: Μια ποδηλατοπορεία, μια ειρηνική διαμαρτυρία την περασμένη Κυριακή 13 Απριλίου. Σύνθημα η δημιουργία ποδηλατοδρόμων μέσα στη Σπάρτη, που λάτρεψε και λατρεύει το ποδήλατο! Με τη συμμετοχή πολλών συμπολιτών μας μεγάλων και μικρών, το event κρίνεται επιτυχές! Θα χαρούμε να δούμε και την επίσημη ανταπόκριση των φορέων, μετά από αυτό.
Επειδή χρησιμοποιώ πολύ το ποδήλατο όταν είμαι στη Σπάρτη, ακόμα και σαν μέσο μετακίνησης, θα είχα να παρατηρήσω πόσο ακατάλληλοι είναι οι δρόμοι, αλλά ένα καλό ποδηλάτη αυτό δεν τον τρομάζει! Τον τρομάζει το αυτοκίνητο, ειδικά το παρκαρισμένο! Αν κρίνω από την αποτυχία της λωρίδας ποδηλάτου στην κεντρική Γ΄Σεπτεμβρίου -παρότι εξυπηρετούσε και τους αθλητές του Πανελλήνιου- επειδή παρκάρουν πάνω σε αυτήν αυτοκίνητα, αυτονόητα θα αποτύχει μια βεβιασμένη προσπάθεια. Πρέπει να γίνει συνείδηση η ανάγκη και το καλό της μετακίνησης με ποδήλατο, ώστε να πειθαρχήσουν όλοι. Είμαστε συνειδητοί καταναλωτές στην αγορά αυτοκινήτου, αλλά ασυνείδητοι και απαίδευτοι στην αγορά ποδηλάτου.. Και εις άλλα λοιπόν!


Η ταινία στο μικρό video, είναι της Αναστασίας Μ. πάνω στις φωτογραφίες του Θεόδωρου Λαμπρόπουλου φυσικά!
Mε την ευκαιρία, εξαγγέλουμε και το επόμενο ποδηλατικό event . Την Κυριακή 4 Μαΐου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης και ο Σπαρτιατικός Γυμναστικός Σύλλογος διοργανώνουν με τη συμπαράσταση του Δήμου Οινούντος και της Κοινότητας Καρυών την ‘ποδηλατική εξόρμηση στον Πάρνωνα’ .Η διαδρομή θα είναι κυρίως σε χώμα. Σπεύσατε και ενισχύσατε την εξόρμηση.

-Παρακαλώ όλους όχι μόνο να δούν, να μελετήσουν το άρθρο ενός ξενητεμένου Σπαρτιάτη για το ποδήλατο και τη χρήση του στην Ιταλία, συγκεκριμένα στο Τορίνο.
-Tα πανελλήνια αιτήματα και η διαμαρτυρία καταγράφονται εδώ, στους podilates.gr

Ετικέτες , ,

4 Comments:

Blogger Πανος Βλαχος said...

Απολαυσα την υπεροχη δουλεια της Αναστασιας.Στην Σπαρτη δεν θα πρεπει καν να κυκλοφορει αυτοκινητο.Θα ητανε ακομα πιο ομορφη.
Και εδω στο Τουρινο δεν παμε πισω απο ποδηλατρεια.
Γεια χαρα,Πανος

24 Απριλίου, 2008 22:25  
Blogger Katerina ante portas said...

Είμαι εντυπωσιασμένη για την καταγραφή. Αλλά και το γεγονός! Επιτέλους, οι Σπαρτιάτες μιλάνε! Διαμαρτύρονται!

25 Απριλίου, 2008 12:32  
Anonymous Ανώνυμος said...

Nai nai yparxei panelladiki kinitopoihsh opws mboreite na deite kai edw

Apostolis

26 Απριλίου, 2008 02:25  
Blogger Lakonika said...

-Ευχαριστούμε Πάνο ¨Βλάχο, τακτικέ μας αναγνώστη! Το εγχείρημα στο Τορίνο πρέπει να διαβιβαστεί τόσο στο δήμαρχο Σπάρτης όσο και των Αθηνών..

- Γιατί να μη μιλάνε; Οι καιροί αλλάξανε (γιατί, είχε ..κοτζαμπάσηδες ο τόπος;) :))

-Αpostolis, σε ευχαριστούμε για το λινκ! Είδα χθες ποδηλάτες να βάζουν τα ποδήλατά τους στον ΗΣΑΠ. Moυ άρεσε!

10 Μαΐου, 2008 18:46  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

>