Kάντε κλικ! Ο Θεός έπλασε τη Λακωνία

Τετάρτη, Μαρτίου 26, 2008

Η Λακωνία παίρνει το μετρό για ...Σύνταγμα


Mια ξεχωριστή γιορτή γνωριμίας με τα λακωνικά προϊόντα στο πιο πολυσύχναστο σημείο του κέντρου της Αθήνας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του μετρό στο Σύνταγμα, το τριήμερο 26-27-28 Μαρτίου.

Στην εκδήλωση «Γιορτή των Λακωνικών προϊόντων» στην Αθήνα, οι χιλιάδες επιβάτες του μετρό αλλά και οι επισκέπτες της διοργάνωσης θα γνωρίσουν από κοντά τον πλούτο των Λακωνικών προϊόντων και τις ομορφιές της Λακωνίας.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα παρουσιαστούν όλες οι όψεις της Λακωνίας από ιδιώτες αλλά και συνεταιρισμούς, οι οποίοι θα εκθέσουν τα προϊόντα τους με αιχμή του δόρατος την αγροτική παραγωγή. Παράλληλα θα δοθεί η έμφαση που τους αξίζει στις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές και στην τουριστική υποδομή της Λακωνίας.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθεί επίσης μια σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων, όπως η διοργάνωση βραδιάς λακωνικής κουζίνας σε κεντρικό εστιατόριο στην Αθήνα στην οποία οι φίλοι της Λακωνίας θα κληθούν να δοκιμάσουν μαγειρέματα και κρασιά Λακωνίας, κλήρωση με δώρο διαμονή σε ξενοδοχεία της Λακωνίας και άλλα.
Επίσης θα γίνει παρουσίαση της μελέτης αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών του Νομού Λακωνίας από τους συντάκτες Πανεπιστημιακούς του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Γεοπωνοδασολογικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η Γιορτή Λακωνικών Προϊόντων αποτελεί μια ακόμα πρωτοβουλία εξωστρέφειας της Λακωνίας προς το ευρύτερο, αθηναϊκό -και όχι μόνο- κοινό η οποία οργανώνεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας, την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Λακωνίας και τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Λακωνίας.
Συμμετέχουν επίσης στη διοργάνωση η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας και το εργοστάσιο ΛΑΚΩΝΙΑ. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Σας περιμένουμε όλους στη στάση που θα κάνει η Λακωνία... στο Σύνταγμα στις 26-28 Μαρτίου!

3 Comments:

Blogger Πανος Βλαχος said...

Καλησπερα απο την Ιταλìα.
Πολυ ευχαριστηθηκα για αυτην την ωραιωτατη εκδηλωση.Ελπιζω και ευχομαι να εχει ολη την επιτυχια που της αξìζει.Εγω σαν Λακωνας συμμετεχω αν και ειμαι μακρυα με τον δικο μου τροπο, καταναλωνοντας Λακωνικα προιòντα που για να λεω την αληθεια δεν τα εγκατελειψα ποτε'.Οποιος μεγαλωσε στην Λακωνìα, δεν μπορεì να συνηθìσει αλλo λαδι εκτος του δικου μας.
Η μυρουδια και το αρωμα της Λακωνικης γης ειναι μεσα στο σπιτι μου και στην καρδια μου.
Γεια σας, Πανος Βλαχος

26 Μαρτίου, 2008 21:03  
Anonymous Ανώνυμος said...

Είμαι παρον στην παρουσίαση, λοιπόν κάποια σχόλια..

περνά αρκετός κόσμος.. τα περίπτερα έχουν αδειάσει απο αποθέματα γιατί οι επισκέπτες αγοράζουν τα προιόντα.. Εντίπωση μας έκανε που ο κόσμος σταματούσε κατα την είσοδο στο χάρτη της Λακωνίας και κοιτούσε για περιοχές.

Προσωπικά βρίσκομαι για την προβολή του Πάρνωνα μέσω του http://www.parnonas.com , γιατί πρέπει να μάθουν πως ο Πάρνωνας δεν έχει καεί όπως όλοι νομίζουν και πως τα Τουριστικά κομμάτια του είναι όπως ήταν

Πάντως μπράβο στον Μανουσάκη όσο και στην Νομαρχία γιατί πρέπει να έχει δώσει τρελό χρήμα, η οργάνωση είναι επίσης πολύ καλή

Τα σχόλια μου καλύπτουν κατά την πρώτη μέρα της εκδήλωσης

27 Μαρτίου, 2008 11:07  
Blogger Lakonika said...

-Καλησπέρα Πάνο Βλάχο, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη συμμετοχή σας στην διαδικτυακή μας παρουσία και την εκτίμησή σας.
Το λάδι, το μέλι και τα πορτοκάλια μας είναι ασυναγώνιστα!

-Τheodore, σε ευχαριστούμε άπειρα για την συμπαράσταση και το υλικό από την έκθεση. Με τέτοια συμμετοχή όπως του Μανουσάκη, εξυπακούεται ότι θα είχε επιτυχία και χαιρόμαστε πολύ γι αυτό.
Η ιστοσελίδα που εκπροσωπείς είναι καταπληκτική και μπράβο σου, πάντα επιτυχίες!

04 Απριλίου, 2008 01:58  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

>