Kάντε κλικ! Ο Θεός έπλασε τη Λακωνία

Σάββατο, Μαΐου 10, 2008

ΛΑΚΩΝΙΚΑ-συνέντευξη κ.Α.Σπηλιωτόπουλου

Κυκλοφόρησε το περιοδικό ΛΑΚΩΝΙΚΑ, όργανο του συνδέσμου των εν Αττική Λακεδαιμονίων, τεύχος 227 για το μήνα Φεβρουάριο-Μάρτιο 2008. Το αξιόλογο περιοδικό, έχει ιστορία έκδοσης και κυκλοφορίας εντός και εκτός Ελλάδος 100 χρόνων και έχει επίσης βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών. Η προεδρία του κ.Κ.Μπεκιάρη, χάρισε προβολή και νέα άνθιση στο έγκυρο και αναγνωρισμένο αυτό περιοδικό.

Πολυσέλιδο με ενδιαφέρουσα και πλούσια ύλη, φιλοξενεί και τη συνέντευξη που δόθηκε στην υπεύθυνη του Τμήματος Νέων Αγγελίνα Μιχαήλ από τον υπουργό Τουρισμού κ. Α.Σπηλιωτόπουλο. Στην εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη, στο ερώτημα
Ποιες είναι οι αναπτυξιακές προοπτικές του νομού Λακωνίας;
ο κ. Υπουργός απάντησε ως εξής:

Κατ’ αρχήν πρέπει να σας πω ότι η ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας μπορεί να εξελιχθεί σε έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Εκεί υπάρχουν μέρη που έχω επισκεφθεί και αγαπήσει. Μέρη που προσφέρουν ένα συγκεκριμένο τουριστικό προϊόν, το οποίο δεν είναι αναλώσιμο και σέβεται τους κανόνες της αισθητικής με όρους, φιλικής προς το περιβάλλον, ανάπτυξης. Η Λακωνία μπορεί να αποτελέσει πρότυπο στην ανάπτυξη του ποιοτικά διαφοροποιημένου τουριστικού μοντέλου όλες τις εποχές του χρόνου. Η περιοχή ενδείκνυται για την παροχή εξειδικευμένων τουριστικών υπηρεσιών όπως ο περιηγητικός και ο πολιτιστικός τουρισμός, ο τουρισμός της υπαίθρου και ο οικοτουρισμός, γεγονός που θα διευρύνει περαιτέρω την πελατειακή βάση και θα ενισχύσει με πρόσθετα έσοδα την τοπική οικονομία.

Σε κάθε περίπτωση τέτοιου είδους παρεμβάσεις για την εξατομίκευση του τουριστικού προϊόντος είναι μία μοναδική ευκαιρία για τις περιοχές που μέχρι σήμερα δεν έχουν αξιοποιήσει τις δυνατότητες που τους προσφέρονται για να κάνουν το μεγάλο βήμα αναζητώντας νέες διεξόδους για την προσέλκυση επισκεπτών και της εισοδηματικής τους στήριξης.


Το υπόλοιπο μέρος της συνέντευξης στο συνδρομητικό περιοδικό παρακαλώ!
Με την ευκαιρία, μπορείτε με το τυπικό ποσό των 10 ευρώ, να λαμβάνετε το περιοδικό για ένα χρόνο, στη διεύθυνση που θα δηλώσετε τηλεφωνικά ή ταχυδρομικά στο σύλλογο.

Ετικέτες

>