Kάντε κλικ! Ο Θεός έπλασε τη Λακωνία

Δευτέρα, Μαΐου 19, 2008

Στα ψηλά βουνά!


H όμορφη εικόνα από την ιστοσελίδα Parnonas.com, μπορεί να δείχνει μια συνηθισμένη εξόρμηση πεζοπορική στο όμορφο βουνό και τις πλαγιές που ακόμα θάλλουν. Μπορεί όμως να είναι κάτι πιο υπεύθυνο και εξίσου ωραίο, όπως η καταγραφή και η σηματοδότηση των μονοπατιών του Πάρνωνα, ιδιαίτερα στις καμμένες περιοχές.

Η αλήθεια είναι ότι με συντονιστή τον κ.Βασίλειο Γεωργιάδη, οι πρώτοι 20 Εθελοντές – μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Ηλιούπολης - με συνεπικουρία πεπειραμένων εθελοντών του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης αποκατέστησαν τη βατότητα και ανανέωσαν τη σήμανση στο μονοπάτι Τσίντζινα – Αγριάνοι.Η εθελοντική αυτή δράση υιοθετήθηκε, ήδη, και από το πρόγραμμα « Καταγραφή, αποτύπωση και δημιουργία υλικού προβολής του δικτύου μονοπατιών του Πάρνωνα» που υλοποιεί η Υπαίθριος Ζωή Σπάρτης,


Στα πλαίσια του έργου
«Δράσεις Ενίσχυσης της Απασχόλησης με την Ενεργό Συμμετοχή των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» (Υπουργείο Απασχόλησης και Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), κινείται η Υ.Ζ.Σ., με σκοπό τη συστηματική ανάδειξη των πεζοπορικών διαδρομών του Πάρνωνα . Για τη χρήση των απλών πεζοπόρων αλλά και των ορειβατών.

Απολαύσατε τις όμορφες εικόνες του ήμερου βουνού -σε σχέση με τον Ταΰγετο- του Πάρνωνα όπως τις κατέγραψε ο φακός του Θ.Λαμπρόπουλου εδώ ή εκεί!

Ετικέτες ,

2 Comments:

Blogger Fotis K said...

Το blog για το Γυθειο! www.ilovegytheio.ning.com

μπειτε να γινουμε πολλοιιιι!

24 Μαΐου, 2008 01:01  
Blogger KYTINISTAS said...

SUPER

10 Ιανουαρίου, 2010 12:27  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

>