Kάντε κλικ! Ο Θεός έπλασε τη Λακωνία

Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2008

Οικολογικό Πάρκο Πάρνωνα - Μουστού


Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς υπέγραψε την Κοινή Υπουργική Απόφαση με την θεσμοθετείται το «Οικολογικό Πάρκο ΠΑΡΝΩΝΑ – ΜΟΥΣΤΟΥ» Στο Οικολογικό Πάρκο εντάσσονται οι χερσαίες και οι υδάτινες εκτάσεις των δήμων Βόρειας Κυνουρίας, Λεωνιδίου, Σκιρίτιδας και Απόλλωνος και της Κοινότητας Κοσμά του Ν. Αρκαδίας, και των δήμων Θεραπνών, Οινούντος και Γερόνθρων και της Κοινότητας Καρυών του Ν. Λακωνίας που χαρακτηρίζονται ως Περιοχή Οικοανάπτυξης.
Δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός κ.Σουφλιάς:
"...Με τη θεσμοθέτηση του Οικολογικού Πάρκου επιδιώκουμε την αποτελεσματικότερη προστασία του μοναδικού για την πολύπλευρη αξία του, οικοσυστήματος της περιοχής όρους Πάρνωνα και του υγροτόπου Μουστού, καθώς και τη διατήρηση και διαχείριση της φύσης και του τοπίου της περιοχής. Στα πλαίσια αυτά με την Απόφαση χωρίζουμε την περιοχή σε (3) τρεις βασικές περιοχές και σε επιμέρους ζώνες στις οποίες ορίζουμε ρητά και περιοριστικά τις επιτρεπόμενες χρήσεις και δραστηριότητες. Σημειώνω ότι για την σύσταση του Οικολογικού Πάρκου και το περιεχόμενο της σημερινής απόφασης έχει προηγηθεί ευρεία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία. Η διαβούλευση αυτή έχει στηριχθεί στην Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη που έχει εγκρίνει το ΥΠΕΧΩΔΕ και στις προτάσεις του Φορέα Διαχείρισης που έχουμε συστήσει στην περιοχή, ο οποίος χρηματοδοτείται από το Κοινοτικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον (ΕΠΠΕΡ) του ΥΠΕΧΩΔΕ».


πηγή-Περισσότερα : Η σελίδα του Πάρνωνα, η πολύ καλή δουλειά του Youthink.gr. Eπίσης η φωτογραφία, είναι προβολή από το Δήμο Γερόνθρων της ίδιας ιστοσελίδας.
>